Чип тунинг - софтуерен чип тунинг

icon-fe
icon-rss
icon-skype

Feedback / Мнения

Ела във Facebook

Анкета на PowerTuning

Чип Тунинга е ?

Кой е тук?

В момента има 3 посетителя в сайта

A+ R A-

Чип тунинг от PowerTuning

( 16 Гласа )
Е-мейл Печат ПДФ

feedback4

PowerTuning Бургас предлага на свойте клиенти чип тунинг на коли, мотори, бусове, камиони, лодки от Alientech Италия с професионални устройства, като Kess V2 хардуер и софтуер и др.  Новите файлове на компютрите на превозните средства са обработват от най-добрите специалисти в света от EliteRemaps - Англия с най-добрите и качествени дино тестове които са известни на пазара.

Автодиагностика на коли, мотори, бусове, камиони.

Промяна на километражи на коли.

Премахване на DPF филтри.
Възстановяване на AIR BAG компютри.
Премахване на имобилайзери на широка гама автомобили.
Програмиране на ключове с чип.

  

Какви са предимствата на Чип Тунинга?

Предимствата на Чип Тунинга са отпадането на всички подготвителни процедури по разпояване и подмяна на старият чип на Вашият автомобил. Това от своя страна е гаранция за безопасност и сигурност. За чип тунинг се използват букси като OBD2 букса и други, с които са оборудвани повечето модели автомобили след 1999 година. Буксите се използва за диагностика , но е възможна смяна на софтуер с нов специално препрограмиран. Оборудваните автомобили със съответните букси позволяват на нашите специалисти да четат и пишат върху флаш паметта в самото ЕКУ за да препрограмират вашия автомобил.

Чип Тунинга протича в 3 фази :


1. Прочитане и запаметяване на оригиналния софтуер
2. Изтриване на Флаш паметта
3. Зареждане на модифицирания софтуер
Удобният и лесен начин дава възможност за проби и донагласяне на тунинг софтуера, както и връщане на оригиналния при нужда /коли в гаранция и др./

Защо не се прави от производителя на превозните средства ?


-при развитието на един двигател и управляващия го софтуер, производителят е принуден да се съобразява с редица детайли и ограничения. В различните държави съществуват различни данъчни категории, както и във всяка държава са различни климатът, качеството на горивото, частите за поддръжка, нормите за вредни емисии и т.н. Заложената настройка на двигателя трябва да е такава, че да е използваема при почти всички възможни условия на експлоатация, затова винаги производителят при програмиране на параметрите, определящи работата на двигателя, търси една "златна среда" от настройки, при които по традиция е заложен голям резерв от неизползваем ресурс. Например при някои двигатели мощността съвсем умишлено е ограничена електронно от управляващия софтуер, за да попаднат в по-нисък данъчен клас с цел по-ниска цена и оттам по-голяма конкурентноспособност на пазара. Също така подобни (дори и еднакви) двигатели се използват в различен клас автомобили, чиято цена също е много различна. В тази връзка можем да кажем, че чрез подобно електронно ограничение на мощността се постига и по-ясна граница между скъпия и евтиния модел автомобил. Именно поради горепосочените съображения в повечето случаи автопроизводителите не въвеждат най-подходящите и оптимални характеристики за двигателя и го рестриктират по електронен път – чрез чиптунинга ние извършваме точно това "донастройване" чрез допълнително оптимизиране на управляващата програма!

Колко ще се повиши мощността при поставянето на чип тунинг?


- в зависимост от вида двигател мощността ще се увеличи между 15%-35% при двигатели с турбо или компресор и от 10% до 20% при атмосферни двигатели.

Колко време е необходимо за поставянето на чип тунинг?


- в зависимост от модела и марката поставянето на чип може да трае от 2 до 4часа, по някога е необходимо допълнително дописване на софтуер от нас или нашите партньори за да се гарантира максимална ефективност от поставянето на чипа.

Какво се случва с двигателят на моята кола при поставянето на чиптунинг?


- чиптунинга оптимизира работата на Вашият двигателя, като ефекта при поставянето на чип тунинг е положителен при динамиката, разхода на гориво и живота на двигателя. Чип тунинга увеличава максималната мощност и въртящият момента на Вашият двигател.

С колко се понижава разхода на гориво?


- Въпреки че за редица авомобилисти понижаването на разхода от поставянето на чип тунинг звучи нереално, то фактите говорят съвсем друго. Поради увеличаването на въртящият момент при поставянето на чип тунинг, Вашият автомобил ще може да достига пиковият въртящ момент при по ниски обороти и да поддържа по-висока скорост със същият обороти преди поставянето на чип. Това води до намаляне на разхода на гориво с около 13%-15%. При джипове с голяма кубатура на двигателя и тегло, тази разлика ще е още по чувствителна.

Кога ще е налице ефектът от поставянето на чип тунинг?


- Положителнитеят ефект от поставянето на чипа ще се усеща веднага след неговото поставяне, като ефектът ще се увеличи след като двигателят бъде запален повторно след като е "изтинал" и достигне работна температура, така целият софтуер ще се сработи с този на колата.

  

Авторски права на статията!

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на www.PowerTuning.bg, освен ако изрично е посочено друго. Използването на каквито и да е материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Чип тунинг, Чип Тунинг Бургас, PowerTuning, тунинг бургас, chip tuning, тунинг, tuning, пауър бокс, power box, chiptuning, чип, chip, дигитален, kessv2, alientech, kess v2, софтуерен, софтуерен чип тунинг бургас, тунинг коли, чип тунинг коли, чип тунинг мотори, чип тунинг камиони, чип тунинг лодки, професионален чип тунинг,чип-тунинг, нитро, нитро системи, chip-tuning, nitro, ниска цени,чип тунинг, чиптунинг, динамометър, dyno, диностенд, dynojet, Бургас, София, Варна, Пловдив
ипотечен кредитfamily hotel galleryвили под наембио магазин